School

"Business ondernemer was een logische stap”

Gepubliceerd op: 20 augustus 2024

Onderwijs

Ashley Dankers is pas 18 jaar oud en ze heeft al een indrukwekkend cv opgebouwd. Deze drive en inspiratie kreeg ze mee van haar ouders, die beiden eigen ondernemer zijn. Daarom was de opleiding Business ondernemer voor haar een logische stap.

Ashley over de opleiding Business ondernemer

“Een ondernemersmentaliteit zit bij ons in de familie. Mijn vader heeft een eigen stukadoorsbedrijf en mijn moeder een eigen tattooshop. Zelf ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in tekenen en creatief bezig zijn, net zoals mijn moeder. Ik ben regelmatig te vinden haar tattooshop waar ik ontwerpen maak en tattoos zet. Zelf heb ik een paar tattoos, maar ik let er wel op dat ik ze kan bedekken. Je weet namelijk nooit wat de toekomst brengt.” 

De juiste keuze 

“Ik heb wel gekeken naar verschillende creatieve opleidingen en ik was aangenomen bij het Sint Lucas", vertelt Ashley. Maar al snel kwam ze erachter dat ze niet op haar plek zat. “Toen ik de klas instapte wist ik dat dit niet de opleiding voor mij was. Daarom besloot ik om na de zomervakantie nog te wisselen van opleiding. Dat was voor mij de juiste keuze.”  
 
“Eigenlijk was ik te laat met mijn aanmelding. Maar gelukkig kon ik nog beginnen met de opleiding Business ondernemer zonder vertraging op te lopen. Bij het Summa College zit ik veel beter op mijn plek. Ik ben blij met de nieuwe mensen die ik heb leren kennen. Iedereen komt hier met hetzelfde doel, waardoor je elkaar makkelijker verder kunt helpen. Met school, maar ook privé.” 

Meer dan een hobby 

“Ik dacht niet meteen aan de opleiding Business ondernemer", vertelt Ashley. “In mijn vrije tijd sport ik graag. Daarom keek ik ook nog naar een sport opleiding. Al snel kwam ik erachter dat dit is leuk als hobby, maar niet als werk.”  
 
“Het voordeel van Business ondernemer is dat het een brede opleiding is. Je leert hoe je een webshop maakt, hoe je focust op een doelgroep en hoe je online kunt groeien. Daardoor heb je veel variatie en kun je wat je leert toepassen op je eigen bedrijf of onderneming. Ik verdiep mij nu bijvoorbeeld in het runnen van een eigen kledingzaakje. Dat had ik anders nooit gedaan, maar ik heb er wel veel van geleerd.” 

Het is hard werken 

Als toekomstig ondernemer wordt het een en ander van je verwacht. Ashley geeft aan dat er veel tijd in de schoolopdrachten kan zitten, maar dat het goed te doen is. “We krijgen verschillende lessen. Naast de standaardvakken Nederlands, Engels en rekenen krijg je lessen waarin je aan de slag gaat. Deze lessen bereiden je voor op wat je als ondernemer te wachten staat. Denk aan vakken zoals webshop, ondernemen, marketing en goederenstroom. Ook zijn we naar een museum en retailbedrijf geweest om te kijken hoe het daaraantoe gaat.” 

Influencer 

Naast school, sporten en werken in de tattooshop van haar moeder weet Ashley ook nog tijd vrij te maken om haar online netwerk uit te breiden. Ashley is trots dat ze als influencer al meerdere samenwerkingen heeft gehad met bekende mensen. Eén post kreeg zelfs 1 miljoen views. “Ik had het totaal niet verwacht. Eerst richtte ik mij op mijn social kanalen alleen op tatoeëren. Sinds kort heb ik het uitgebreid door meer over mijn persoonlijke leven te delen. Ook deze posts worden met 20 tot 30 duizend views heel goed bekeken.” 
 
“Ik hou ervan om voor de camera te staan.” Wel is Ashley zich bewust dat ze daarmee een voorbeeldrol heeft voor meisjes die haar content op TikTok en Instagram bekijken. “Ik wil een voorbeeld zijn voor anderen, maar dan wel op een natuurlijke manier. Op die manier kan het namelijk ook. Je hoeft je niet op te laten spuiten of lagen make-up op te doen. Ik weet hoe het is om een verkeerd zelfbeeld te krijgen door social media. Hier werd ik heel onzeker van. Nu wil ik iemand worden waar mijn kleine ik tegenop kijkt. Daarbij hoort ook mijn eigen bedrijf in het tatoeëren.”  

“Mijn boodschap is aan iedereen die dit leest is: blijf jezelf, zorg dat je aan jezelf werkt en verander nooit voor anderen.” 

 
Ben je benieuwd of de opleiding Business ondernemer iets voor jou is? Meld je dan aan voor een meeloopdag, rondleiding of bezoek ons tijdens de open dag.     

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag