Het betere bakwerk op Kerstmarkt
Martien Verheijen is bevlogen bakker en docent aan de opleiding patisserie van Summa Brood & Banket in Eindhoven. In deze blog voor vakblad voor ondernemende bakkers Bakkers in bedrijf vertelt hij over zijn ervaringen.
Het moet gezegd worden: we hebben als Summa Brood & Banket een leuke opdracht van school gekregen. Elk jaar houdt het Summa College een Kerstmarkt voor het personeel. Door corona is het evenement de afgelopen jaren niet gehouden.
Maar nu acht het College van Bestuur de tijd weer rijp. Op 22 december is het zover. In welgeteld één dag tijd komen alle 2226 medewerkers van onze 26 scholen naar de kerstmarkt. We zijn samen met Summa Horeca gevraagd met 15 kraampjes een niet te versmaden aanbod van natjes en droogjes te verzorgen tijdens het evenement.
Dat doen we graag. 35 eerste jaarstudenten mogen – in twee shifts - laten zien wat ze in hun mars hebben. Het levert de studenten een bijzondere kans op kennis en werkervaring op te doen. We gaan twee dagen lang een echte bakkerij naspelen. Want ja, we hebben wel een dag nodig om deze klus voor te bereiden.
Heerlijk. Leuk dat we gevraagd zijn voor deze klus. (Sorry voor mijn enthousiasme.)
Okay, zit je er klaar voor? Dit gaan we maken:
- 1000 worstenbroodjes, waarvan 300
vegetarisch; - 1000 plakken kerststol;
- 400 anijskrollen
bolmet speculaas
En dan van het betere frituurwerk:
- 700 oliebollen zonder en met vulling
- 600 kwarkini's
- 400 nonnevotten
- 300 Berliner bollen
- 400 appelbeignets