Summa verwelkomt Annemarie Moons, Renate Reijmers en Jochem Meulesteen in het College van Bestuur

Gepubliceerd op: 26 juni 2024

Pers

Vanaf 1 september aanstaande vormen Annemarie Moons (voorzitter), Renate Reijmers (lid Onderwijs en Strategie) en Jochem Meulesteen (lid Bedrijfsvoering en Digitalisering) het College van Bestuur van Summa.

Summa College van bestuur september 2024

De raad van toezicht van het Summa College is verheugd met de benoemingen. “Dit is een gedreven, enthousiast en complementair team. Dat is belangrijk voor de verbindende rol die Summa in deze regio heeft: in nauwe samenwerking met de diverse partners mensen opleiden en iedereen de kans geven om zich te ontwikkelen”, aldus Lars van der Hoorn, voorzitter van de raad van toezicht. 

De raad van toezicht heeft begin dit jaar besloten om, mede gezien de vele externe ontwikkelingen landelijk en regionaal en de ambities van Summa2030, het College van Bestuur uit te breiden van twee naar drie bestuurders. De drie bestuurders zijn benoemd op unanieme voordracht van de benoemingsadviescommissie, met daarin ook een vertegenwoordiging van onderwijsdirecteuren, de Ondernemingsraad (OR) en Centrale Studentenraad (CSR). De OR en de CSR van Summa hebben positief geadviseerd over de benoemingen.

Lars: “Met deze benoemingen zorgen we zowel voor continuïteit binnen het bestuur van Summa alsook voor nieuw elan en een brede mix van expertises en ervaring. Dat is belangrijk met het oog op de vele kansen en uitdagingen in onze regio. Dit driemanschap vindt elkaar op gemeenschappelijke waarden; een bewezen belangrijke basis voor effectieve samenwerking. Het nieuwe college is sterk gericht op samenwerken, innoveren, daadkracht, positiviteit en integriteit. Ik heb er vertrouwen in dat dit CvB het belang van Summa intern, in de regio en landelijk goed zal behartigen.”

Annemarie Moons

Het Summa College heeft Annemarie Moons (59) benoemd tot de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur met ingang van 1 september aanstaande. Annemarie volgt Laurent de Vries op, die in juli dit jaar met pensioen gaat. Annemarie is sinds 2021 voorzitter van het College van Bestuur van Yuverta. Deze onderwijsinstelling voor vmbo, mbo en een leven lang ontwikkelen (LLO) leidt toekomstige groenspecialisten op, met zo’n 3.000 medewerkers op 52 locaties. Annemarie is een ervaren bestuurder met een breed netwerk in de regio. Vanaf 2012 was zij werkzaam bij Stichting Wellant College, een fusiepartner van Yuverta. Zij was lid Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant en voorzitter van de universiteitsraad bij de Technische Universiteit Eindhoven. Na haar masterstudie psychologie aan de Radboud Universiteit heeft zij diverse leergangen en opleidingen afgerond op het gebied van bestuur, strategie, innovatie en governance, zoals een 4 jaar durende leergang aan de Nederlandse School Openbaar Bestuur. Annemarie bekleedt diverse nevenfuncties, waaronder lid raad van bestuur LLO Katalysator (Nationaal Groeifonds), commissaris Eindhoven Airport, secretaris Kennispact Brabant en lid raad van toezicht bij de Van Gogh Sites Foundation. Annemarie woont in Helmond met haar man. Samen hebben zij drie dochters en een zoon, die allen uitwonend zijn.

Lars: “We zijn verheugd over de komst van Annemarie Moons naar Summa. Zij is een innovatief en creatief denker die trends van buiten naar binnen brengt. Verder is zij mensgericht, toegankelijk en enthousiast. Annemarie is een ervaren bestuurder, gewend om een organisatie met veel vestigingen aan te sturen. Zij omarmt de strategie van het Summa College en is succesvol in het krachtig neerzetten en herhalen van strategische doelen, zowel intern als extern. Annemarie zal een stevige externe rol pakken. Haar aanpak is gericht op de toekomst, waarbij zij leren en ontwikkelen centraal stelt.”

Annemarie: “Ik kijk er enorm naar uit om samen met mijn nieuwe collega’s een bijdrage te mogen leveren aan de strategie van Summa 2030, waar talentontwikkeling van studenten en medewerkers centraal staat. De Brainportregio staat voor een enorme transitieopgave. Het Summa College speelt een belangrijke verbindende rol bij het opleiden en laten meedoen van iedereen in deze regio. Daar lever ik graag een bijdrage aan”.

Renate Reijmers

De raad van toezicht heeft Renate Reijmers (48) per 1 augustus a.s. benoemd in de functie van lid College van Bestuur met portefeuille Onderwijs en Strategie. Renate is sinds januari 2023 waarnemend lid van het CvB bij het Summa College. Zij is bekend met de bestuurlijke dossiers van het Summa College en heeft een breed en relevant netwerk opgebouwd. Renate heeft veel ervaring met strategie-implementatie en organisatieontwikkeling vanuit haar verleden als senior management consultant van TNO Management Consultants. Renate heeft naast haar ervaring bij het Summa College gewerkt in het wo, hbo en mbo. Zij heeft programma’s geleid in het onderwijs, bij zorgorganisaties en bij overheidsinstanties. Renate heeft beleid en beheer van de Gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht, Public Health aan de University of Helsinki en Appreciative Inquiry aan de Case Western Reserve University in Cleveland, plus een tweejarige studie bij het Instituut voor toegepaste psychologie. Renate woont in Arnhem met haar man en drie zonen van 16, 14 en 11.

Lars benadrukt het belang van de continuïteit met deze benoeming. “De raad van toezicht is verheugd dat we Renate nu definitief hebben benoemd in het College van Bestuur. Als drager van de strategie kan zij zorgen voor verdere realisatie van de ambities van Summa. De afgelopen periode heeft Renate laten zien dat zij een stevige bestuurder is. Zij bezit een sterke combinatie van bestuurlijk diplomatiek inzicht en hart voor het Summa College, de studenten en de medewerkers. Haar warme persoonlijkheid past bij Summa; Renate is toegankelijk, benut verschillende perspectieven en heeft een goede balans tussen rust en energie.”

Renate over haar benoeming: “Ik ben met veel plezier aan het bouwen met studenten, cursisten, collega’s en partners, en ik ben heel verheugd dit te kunnen continueren. Met elkaar zorgen we elke dag weer voor goed onderwijs en bouwen we aan het onderwijs van de toekomst. Summa wil een ontmoetingsplek zijn waar je in een veilige omgeving kunt ontdekken wie je bent. Waar je wordt uitgedaagd om je talenten te ontwikkelen, een leven lang. Wij dragen zo bij aan de transitie in de Brainportregio, economisch en sociaal, samen met andere onderwijsinstellingen en partners. Ik zet me graag in voor deze complexe opgave met jullie. Want samen kun je meer.”

Jochem Meulesteen

Per 1 september start Jochem Meulesteen (47) in de functie van lid College van Bestuur met portefeuille Bedrijfsvoering & Digitalisering. Jochem heeft een ruime en brede ervaring in diverse sectoren, profit en non-profit. Hij werkt sinds januari 2018 als eindverantwoordelijk directeur Bedrijfsvoering & Realisatiekracht in een meerhoofdige directie bij de Provincie Noord Brabant. Opgeleid als bestuurskundige aan Tilburg University heeft Jochem zich in zijn loopbaan steeds meer gespecialiseerd in de financiële en bedrijfskundige functies. Hij was plaatsvervangend directeur, manager financiën en hoofd inkoop bij Servicecentrum Drechtsteden en hij was werkzaam als unitmanager Publiek & Wetenschap bij Science Alliance in Den Haag. Jochem woont in Hilvarenbeek met zijn vrouw en twee zonen van 14 en 13.

Lars: “Wij zijn zeer content met de benoeming van Jochem. Hij is een resultaatgerichte verbinder, iemand op wie je kunt bouwen. Hij heeft ruime ervaring met organisatieontwikkeling en het werken in en met politiek-bestuurlijke organisaties in Brabant. Jochem brengt een brede expertise mee en is in staat om een belangrijke rol te vervullen in de ambities van Summa. Hij omarmt de waarden van Summa, is enthousiast over de strategie van Summa2030 en wil deze strategie graag samen met collega’s verder brengen.”

Jochem over zijn benoeming: “Ik kijk er ontzettend naar uit om in deze mooie rol een bijdrage te leveren aan de ambities van het Summa College. En daarin met elkaar maatschappelijk het verschil te maken voor onze studenten en bij te dragen aan de brede welvaart in de Brainport regio. Een regio van betekenis voor Brabant en voor Nederland. Zeker nu met alle ontwikkelingen die spelen. Daar wil ik mijzelf de komende jaren samen met jullie enorm voor inzetten.”

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag