school

Succesvolle verwendag bij Summa Beauty & Lifestyle

Gepubliceerd op: 04 juni 2024

Events

120 (!) eerstejaarsstudenten van Summa Beauty & Lifestyle stonden vandaag klaar om 60 (ex-) borstkankerpatiënten volledig in de watten te leggen. Binnen een mum van tijd waren alle plekken vergeven, wat laat zien hoe waardevol dit initiatief is. In alle lokalen hing een rustige, prettige en ontspannen sfeer. We blikken terug op een mooie en geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Verwendag bij Summa Beauty & Lifestyle een groot succes

Kijken naar wat mogelijk is 

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen in Nederland. Ongeveer één op de zeven vrouwen krijgt in haar leven te maken met deze impactvolle ziekte. Borstkanker maakt niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel een enorme impact.  

“Tijdens je borstkankerbehandeling ben je weleens toe aan ontspanning", vertelt docente Anouk Verstijnen, drijvende kracht achter het evenement. “Ik spreek vanuit ervaring dat dit niet vanzelfsprekend is. Zo ging ik een keer naar een schoonheidssalon om me echt even te laten verwennen. Dit was mijn moment; even goed voor mezelf zorgen. Ik lag al in de stoel toen ik te horen kreeg dat mijn huid te kwetsbaar zou zijn en ze mij geen schoonheidsbehandeling konden geven. Dat was een enorme teleurstelling voor mij. Ik wil dat andere vrouwen dit niet overkomt. Mijn ervaring inspireerde mij om op school aan de slag te gaan met een verwendag waarbij we niet kijken naar wat niet kan, maar juist naar wat wel mogelijk is.” 

Het contact met patiënten die borstkanker hebben of hebben gehad vraagt ook wat van onze eerstejaarsstudenten. De afgelopen zes weken zijn ze voorbereid met workshops en lessen over hoe ze naar de huid moeten kijken en wat de huid nodig heeft. “Chemo doet veel met de huid, die wordt vaak gevoelig en dun. Dat wil niet zeggen dat er geen behandeling mogelijk is, maar dat je jouw producten en je behandeling er goed op moet afstemmen. Vaak is het contact en aanraking al fijn. Het feit dat met zorg en aandacht een masker of peeling wordt aangebracht is van grote meerwaarde. De studenten geven hiermee een glimlach cadeau", aldus Anouk.  

Een student brengt ondertussen met zorg een gezichtsmasker aan. Voor haar persoonlijk is borstkanker een emotioneel onderwerp. “Mijn oma heeft borstkanker gehad, waardoor ik me vandaag emotioneel betrokken voel bij al deze vrouwen. Ik probeer vooral na te denken welke behandelingen fijn zouden zijn en waar eventueel pijnlijke plekken zitten waar ik rekening mee moet houden. Ook probeer ik mijn cliënt op haar gemak te stellen door te praten en vooral ook door te luisteren. Ik ben benieuwd naar haar verhalen.” 
 

Ik zit op een roze wolk 

Het belangrijkste doel van de dag is om deze vrouwen in de watten te leggen, een moment van ontspanning te geven en ze weer echt vrouw te laten voelen. Wat ze vandaag te wachten stond? Naar wens konden ze plaatsnemen voor een schoonheidsbehandeling, cosmetische hand- of voetbehandeling of een rustgevende hoofdmassage. En op verzoek werd ook de make-up verzorgd. 

“Ik vind het echt heerlijk", vertelt een vrouw. “Het is even geleden dat ik voor het laatst een schoonheidsbehandeling heb gehad. Ik vind het supergoed dat Summa dit organiseert. Ik ben zelf ambassadeur bij YvYa, een stichting die vooral jonge vrouwen bewust wil maken van borstkanker. Dat is ook zeker de boodschap die ik deze jonge dames mee wil geven, preventie is het belangrijkste!”  
 

Voor herhaling vatbaar 

De docenten en deelneemsters waren onder de indruk van de professionaliteit van de studenten. Stuk voor stuk zagen ze er professioneel uit en waren ze serieus met hun toekomstige vak bezig. Sommige studenten waren in het begin nog een beetje zenuwachtig, maar op de meeste plekken was het ijs snel gebroken. Er kwamen mooie en emotionele gesprekken op gang die zeker indruk hebben gemaakt op de studenten. 

Vandaag mochten 62 vrouwen plaatsnemen bij Summa Beauty & Lifestyle. De plekken waren binnen no time tijd vergeven, met een wachtlijst die dagelijks groeide. Anouk vertelt: “We zijn nog aan het kijken wat we voor de vrouwen op de wachtlijst kunnen doen. Ze krijgen bij een volgende verwendag in ieder geval voorrang op de inschrijving!”

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag