School

Pari over haar Skills Heroes avontuur: Trots dat ik zo ver ben gekomen

Gepubliceerd op: 15 augustus 2024

Onderwijs

Pari deed in 2023/2024 mee aan Skills Heroes. Haar mentor kwam voor een stagegesprek langs bij de apotheek. Ze was stomverbaasd van wat ze aantrof. “Eigenlijk was het best grappig", vertelt Pari. “Mijn mentor zag mij aan de balie staan terwijl ik meerdere taken tegelijk deed. Ik had de huisarts aan de lijn, typte ondertussen een etiket uit en praatte mijn patiënt bij. Allemaal tegelijkertijd. Ze was in shock, omdat ze niet verwachtte dat ik dit allemaal al mocht doen. Dat was het moment dat ze mij vroeg om mee te doen aan Skills Heroes.”

Pari Hassan over haar Skills Heroes avontuur

Twijfel 

“Ik vond het een hele eer, maar ik twijfelde nog in het begin. Veel voorbereidingstijd had ik niet meer en heel goed kende ik het niet. Maar wat had ik te verliezen? Je bent nooit minder dan een ander. Daarom heb ik uiteindelijk toch ‘ja’ gezegd.” 

Voorronde en kwalificatie 

“De voorrondes vonden plaats op school. Uiteindelijk namen dertien studenten apothekersassistent deel aan de eerste voorronde en maar drie gingen door naar de tweede ronde. Dit was heel spannend. Ik had niet verwacht dat ik ertussen zou zitten en al helemaal niet dat ik van de drie door mocht naar de kwartfinale in Rotterdam.” 
 
“De kwartfinale was een apotheekdag. We hielpen patiënten, typte recepten uit en zette deze klaar. Ik was heel emotioneel toen ik hoorde dat ik door was naar de finale. Zelf dacht ik dat ik het als tweedejaars niet slecht had gedaan, maar ik was er niet zeker van. Tijdens de dag kwam er een geneesmiddel voor Parkinson voorbij die ik nog niet kende. Pas de maand daarna zou ik daar les over krijgen. Ik besloot om de kennisbank te gebruiken, zoals je dat in een apotheek ook zou doen. Gelukkig was het een tweede uitgifte. De werkwijze en het gesprek is dan vergelijkbaar met andere medicijnen.”  

Skills The Finals 

“Toen stond ik in de finale in Den Bosch. Het was een hele leuke en leerzame ervaring. Je moet veel klaarmaken, jezelf goed presenteren en omgaan met boze patiënten die bijvoorbeeld twee medicijnen slikken die je niet samen mag gebruiken. Het waren niet de makkelijkste situaties. Uiteindelijk ging het goed en vond ik het vooral leuk om mee te maken. Helaas geen podiumplek voor mij, maar ik ben heel trots dat ik zover ben gekomen.”

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag