Leven

Maak je zomervakantie onvergetelijk met deze bucketlist

Gepubliceerd op: 25 juni 2024

Life

Er is meer in het leven dan studeren. Wekelijks publiceren we een artikel met informatie die op of buiten school belangrijk voor je kan zijn. Dit keer: budget-vriendelijke tips om aan jouw bucketlist toe te voegen deze zomer.

Summa Life zomervakantie budget-vriendelijke tips n

Yes! Zomervakantie. Zon, luchtige kleding, blije gezichten én natuurlijk heel veel tijd om leuke dingen te doen. Weet je al hoe jij ál die extra tijd gaat besteden? Ga je liever op avontuur, ben je een natuurliefhebber of wil je juist cultuur snuiven? Gelukkig zijn er genoeg activiteiten die je kunt doen zonder je bankrekening te plunderen. Wij geven je een paar leuke en budget-vriendelijke tips om aan jouw bucketlist toe te voegen deze zomer. 

1. Ontdek de Nederlandse kust 

Wist je dat we in Nederland prachtige standen hebben? Bezoek populaire plekken zoals Scheveningen, Zandvoort of Texel. Geniet van een dagje zonnebaden, zwemmen, beachvolleyballen of gewoon relaxen met vrienden. En als je geld wilt besparen neem je gewoon lekker je eigen snacks en drankjes mee.

2. Verken de Nationale Parken 

Ben jij een natuurliefhebber? Dan is het bezoeken van Nationale Parken misschien wel dé zomertip voor jou. Nederland heeft meerdere nationale parken die perfect zijn voor een dagje uit in de natuur. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe biedt prachtige fiets- en wandelroutes. Als je van kunst houdt breng je een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. Andere aanraders zijn Nationaal Park De Biesbosch en Nationaal Park Zuid-Kennemerland, waar je kunt kanoën, vogels spotten en genieten van de rust. 

3. Maak een citytrip in eigen land 

Nederland heeft veel historische steden die een bezoek waard zijn. Steden zoals Utrecht, Haarlem, Delft en Maastricht hebben een prachtige architectuur, gezellige terrasjes en interessante musea. Tip van de dag: bij veel musea kun je studentenkorting krijgen en ook een Cultureel Jongeren Paspoort (CJP) biedt voordeel.  

4. Festivals en evenementen 

Zomervakantie betekent ook festivalseizoen! In de zomermaanden is er in iedere hoek van Nederland wel een festival of evenement te vinden. Denk aan muziekfestivals, food truck festivals en culturele evenementen. Het is mooi meegenomen dat de meeste festivals gratis toegang hebben. Mochten er wel kaartjes voor zijn: bekijk eerst of je studentenkorting kunt krijgen! Op websites zoals festivalinfo.nl vind je een overzicht van evenementen in jouw regio. 

5. Dagje uit naar de Efteling of andere pretparken 

Een dagje met vrienden in een pretpark mag haast niet ontbreken op jouw zomer-bucketlist. Een dagje uit naar een pretpark is een geweldige manier om plezier te maken en een onvergetelijke dag te beleven. Pretparken kunnen prijzig zijn, daarom is het verstandig om te kijken of je met kortingsacties voordelige tickets kunt scoren. Houd websites zoals Groupon en Vakantieveilingen in de gaten voor deals.

6. Fietsen en picknicken 

In Nederland houden we van fietsen! Het is dus alleen maar logisch dat we ook heel veel fietsroutes hebben die door prachtige landschappen gaan. Plan bijvoorbeeld een fietstocht door de bloeiende velden van de Bollenstreek, fiets langs de molens van Kinderdijk of door de dichtgegroeide bossen van de Veluwe. Vergeet je picknickmand niet, want er zijn zat plekken waar je even kunt stoppen en kunt genieten van een heerlijke lunch in de buitenlucht.

7. Bezoek aan markten en foodhallen 

Ben jij een foodie of houd je gewoon van shoppen? Ga dan op ontdekkingstocht naar lokale markten en foodhallen voor een culinaire ervaring. De Markthal in Rotterdam, de Foodhallen in Amsterdam en de verschillende markten door het hele land hebben heerlijke gerechten tegen betaalbare prijzen. Proef verschillende hapjes en geniet van de bruisende sfeer. 

8. Avontuurlijke uitstapjes 

Houd jij van avontuur? Dan zijn outdoor-activiteiten jou op het lijf geschreven! En gelukkig zijn er volop toffe activiteiten te bedenken buiten de deur. Denk aan kanoën in de Biesbosch, klimmen in een klimpark of jouw overlevingsskills testen bij het maken van een survivaltocht. De meeste outdoor-activiteiten zijn extra leuk om met vrienden te doen. En als je met een groep gaat, kun je de kosten delen! 

9. Cultureel Amsterdam 

Onze mooie hoofdstad heeft voor ieder wat wils. Als je van cultuur houdt, ben je daar aan het goede adres. Bezoek musea zoals het Rijksmuseum, Van Gogh Museum of het Anne Frank Huis. Het is slim om voordat je gaat wat research te doen; sommige musea hebben gratis entree op bepaalde dagen of tijden. En ook hier krijg je vaak studentenkorting. Geen zin in een museum? Je kunt ook een rondvaart maken door de grachten en genieten van het zonnetje.

10. Kamperen in eigen land 

Wil je er een paar dagen tussenuit? Dan is kamperen een heel leuk idee als je het uitje wil combineren met genieten van de natuur. Nederland is een echt campingland, dus er zijn veel campings te vinden. Van campings die alleen de basics bieden tot campings met uitgebreide faciliteiten. Ook kamperen is een activiteit die extra leuk is om met vrienden te doen, want zeg nou zelf: marshmallows roosteren boven een kampvuur is samen nóg veel leuker dan alleen.

Tips om zoveel mogelijk budget over te houden tijdens de zomervakantie 

  • Plan vooruit: doe wat research en bekijk de activiteiten die je graag wilt doen. Zo zie je of jouw activiteit misschien een gratis entree dag heeft. Ook kun je door eerder te plannen vaak gebruik maken van vroegboekkortingen en speciale deals. 
  • Smeer je boterham thuis en neem je eigen fles drinken mee: dit kan een hoop geld besparen bij dagjes uit! 
  • Maak gebruik van studentenvoordelen: veel musea, bioscopen en attracties bieden korting aan studenten. En heb je al eens aan de CJP-pas gedacht? Gratis aan te vragen voor studenten en korting op een tal van leuke activiteiten.
  • Er zijn genoeg gratis activiteiten te doen: wandelen, fietsen en zwemmen zijn geweldige manieren om actief te blijven zonder veel geld uit te geven. 

Geniet van de zomervakantie en hopelijk wordt jouw vakantie éxtra leuk met één of meer van deze activiteiten in de bucketlist. 

 


Summa College Life Celeste klein

Dit artikel is geschreven door

Celeste Koenen
Communicatie, Summa College

Wil je mij mailen? Dat kan via content@summacollege.nl

 


Wil je meer van dit soort verhalen? Volg Summa op Insta of bekijk de Life pagina.

 

 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag