school

“Ik had nooit verwacht dat ik goud zou winnen”

Gepubliceerd op: 25 juni 2024

Events

Denise Swegers (19) zat in het eerste jaar van de opleiding Tandartsassistent toen ze werd benaderd door haar mentor om mee te doen aan Skills Heroes. “Ik kende het van de posters, maar ik wist niet dat de opleiding Tandartsassistent hier ook aan meedeed.” Denise twijfelde geen moment en melde zich aan. Toen had ze niet durven dromen dat ze goud zou winnen.

Denise Swegers had niet verwacht goud te winnen bij Skills Heroes

“Ik melde mezelf aan voor Skills Heroes, doordat ik dacht dat het een leuke ervaring zou zijn. Eenmaal in de voorrondes nam ik het op tegen twee andere studenten van mijn opleiding. Het was kantje boord, maar ik kwam als beste uit de verf.”

Goed voorbereid 

Doe je mee aan Skills Heroes? Dan is het belangrijk dat je voldoende tijd inplant om jezelf klaar te maken voor de verschillende rondes en wedstrijden. Denise nam dit heel serieus en oefende waar en wanneer ze maar kon. “Ik wilde mij zo goed mogelijk voorbereiden op de kwalificatiewedstrijd in Hengelo. Ik oefende op school het assisteren, zelfstandige taken en het administratieve gedeelte. Denk aan het maken van een begroting, verwijsbrieven en het voeren van moeilijke gesprekken. Want hoe ga je daar het beste mee om? Gelukkig had ik twee begeleidende docenten die mij coachten.” 

 
“Ik was helemaal niet tevreden over hoe ik het had gedaan tijdens de kwalificatie. Het gebruikte tandheelkundige computerprogramma kende ik niet, waardoor de bekendmaking van de finalisten echt spannend was. We zaten bij de McDonalds toen ik te horen kreeg dat ik door was naar de finale. Ik was echt in shock en vooral superblij.”  

Meer dan een wedstrijd  

“Ik ben nog een aantal keer gaan oefenen met mijn docenten. Mijn voordeel was dat ik tijdens mijn stage al veel met praktijk bezig was. Dit heeft mij tijdens de finale ook geholpen."  
 
"Het was woensdag toen alle finalisten vertrokken naar Den Bosch. Dit was een mooi moment om alvast te kijken hoe de werkvloer eruitzag. Nadat we een rondje hadden gemaakt gingen we naar Vakantiepark Dierenbos, waar we met alle finalisten in verschillende huisjes sliepen. Ik sliep in een huisje met vier andere studenten. Je zit echt in een bubbel en het is fijn om je ervaringen te delen met elkaar. Ook is het fijn om het samen even over iets anders dan de wedstrijd te hebben", lacht Denise.  

De finale  

“Donderdag begon mijn wedstrijd om 8.00 uur en deze duurde tot 17.00 uur. Het zijn echt lange en intensieve dagen. Ondanks de drukte in de Brabanthallen kon ik mezelf goed afsluiten van het geluid en mij volledig focussen op het werk. Voor de zekerheid had ik oordoppen meegenomen, maar deze had ik uiteindelijk niet eens nodig.” 
 
“Die dag ben ik druk geweest met het assisteren, zelfstandig oppakken van taken, voorlichting geven aan patiënten en baliewerkzaamheden. Ook kregen we een overkoepelende opdracht. We moesten een enquête maken voor mensen met angst voor de tandarts en hier zoveel mogelijk antwoorden op verzamelen. We moesten onze conclusie presenteren in een pitch. Mijn advies was om rustig om te gaan met de patiënt, ze de controle geven door ze hun hand op te laten steken wanneer we even moeten stoppen met de behandeling en door goed te luisteren naar de patiënt.”  

Gouden medaille 

“Ik zat in het publiek en ik was verbaasd toen ik hoorde dat ik op het podium mocht komen. Dit had ik niet verwacht, omdat de andere finalisten zelfverzekerd waren dat het goed ging en ik best kritisch was. Toen stond ik daar te trillen op mijn benen en kwam het verlossende woord... ik had goud gewonnen! Je beseft het niet op dat moment, want het is allemaal zo onwerkelijk. Ik ben enorm trots op wat ik heb bereikt. Die gouden plak heeft een mooi plekje op mijn kamer gekregen.” 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag