Blog
Docenten en studenten schrijven over Brood & Banket
Gepubliceerd op: 19 april 2024
In diverse vaktijdschriften schrijven docenten en studenten van het Summa College over hun ervaringen. Deze ervaren broodbakkers en banketbakkers én hun aanstaande collega’s bieden een mooi inzicht in het bakkersvak en de brood- en banketsector van ambachtelijke en industriële bakkers. Op deze pagina lees je ze allemaal. Er kunnen continu nieuwe blogs bijkomen.
Student Kayleigh Nas schrijft blogs voor vakkrant voor de bakkerijbranche Bakery Next.
2024
- Mijn leven is 180 graden gedraaid! NIEUW - juni 2024
- Met de finish in zicht slaat de stress toe - april 2024
- Vers brood ruikt heerlijk, maar van verbrand rubber ga ik glimlachen - maart 2024
Eerdere blogs
- Tijdens stage was ik meteen verkocht
- Fris en monter aan slag met deeg
- Trots op showstuk van De Dru
- Kan niet wachten totdat ik aan de slag kan
- Beetje zenuwachtig over showstuk
- Spanning loopt wel op
- Ben Rudy dankbaar voor hulp
- Summa voelt een beetje als thuis
- Ik heb wel wat met mensen
- Ik smul van brandend rubber
- En dat is numero vier...
- Wat een race! Finish bereikt!
- Een heerlijke zomer - september 2023
- Van praktijk naar theorie - november 2023
- Studeren, werken en vlaggen op Zandvoort! - november 2023
Docent Mark Wils schrijft blogs voor Bakkerswereld.
2024
- De uitdagingen van het eind van het schooljaar... NIEUW - juni 2024
- Geen Franse camping voor onze bakkers deze zomer! april 2024
- Processen fijnslijpen en toewerken naar de finale! - maart 2024
Eerdere blogs
- Ode aan het ambacht
- Hoe houden we de omzetstijging na corona vast?
- Franks belangrijkste grondstof is tijd
- De magie van desem
- Ambachtelijke bakker maakt verschil
- Een knagend gevoel over Nedergraan
- Het proefballonnetje van Arend
- Een heerlijk begin van de zomer
- Laten we klok terugdraaien
- Wij werken gemotiveerd voor personeel van de toekomst
- Een lekker stukje patisserie zal niet ontbreken
- We steken graag handen uit mouwen
- Het is wel spannend
- Trost op onze kanjers
Docent Martien Verheijen schrijft blogs voor Bakkers in bedrijf, vakblad voor ondernemende bakkers.
- De kracht van lokaal brood en banket
- Volop stagekansen voor bakkers
- Spitsuur voor feestdagen
- Uitgebreid aandacht voor vegan tijdens opleiding
- Meesters brengen ‘lekkere buzz’
- Trots op mijn patissiers
- Ik leer elke dag van studenten
- Het betere bakwerk op Kerstmarkt
- Ik ben haast zielsgelukkig
Maak kennis
Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!
Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzetest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.