Danisha combineert haar passies bij de combinatieopleiding Nail- & Hairtechnican

Gepubliceerd op: 10 oktober 2024

Onderwijs

Summa Beauty & Lifestyle_nail-hair-technician Danisha 2024

Danisha van Ewijk (19) zat op de opleiding Schoonheidsspecialist bij het Summa College toen een docent haar tipte over een nieuwe opleiding die écht iets voor haar zou zijn. “Tijdens de opleiding Schoonheidsspecialiste kon ik kiezen uit de keuzedelen nagelstyling en hairstyling. Dit paste allebei zo goed bij mij dat het voor mij een logische keuze was om deze overstap te maken.”

Diploma in maximaal twee jaar

“De opleiding Nail- & Hairtechnican is een nieuwe opleiding", vertelt Danisha. “Veel studenten ronden deze opleiding af in één jaar af. In principe mag je er twee jaar over doen, maar het is altijd fijner om het snel af te ronden. Dan kun je daarna ook weer door met een andere opleiding.” 

“In twee jaar kun je niet alles leren over nagel- én haarstyling. Daarom start je met de ‘simpele handelingen’. Denk aan kniptechniek, het zetten van highlights en het verven van uitgroei. De lessen gaan vooral in op de behandelingen waar de meeste vraag naar is. Wanneer je de basis onder de knie hebt, kun je een vervolgopleiding kiezen waarbij je meer de diepte ingaat.” 

Oefenen op modellen

De verschillende technieken leer je door ermee aan de slag te gaan. Daarom oefen je tijdens de praktijklessen op modellen. Het is wel belangrijk om te weten dat je zelf verantwoordelijk bent voor het zoeken en meenemen van vrijwilligers. “Vaak zijn dit mensen vanuit je eigen omgeving. Om niet altijd op dezelfde haren en nagels te oefenen, moet je iedere periode weer andere modellen meenemen. Anders kun je dat onderdelen niet afronden.” 

Twee stageplekken

Je loopt in een schooljaar twee stages. Een mooie manier om veel praktijkervaring op te doen. Iedere donderdag krijgen studenten de ruimte om stage te lopen bij een kapperszaak, omdat je hier de meeste uren stage voor moet lopen. Buiten lestijd om zoeken studenten een stageplek om meer te leren over nagelstyling. 

“Vooral voor nagels vonden de meeste klasgenoten het lastig om een stageplek te vinden. Gelukkig mocht ik ervaring opdoen bij een vriendin van mijn moeder. Het voordeel hiervan is dat ik hier al tijdens de zomervakantie mee ben begonnen. Daardoor hoef ik mij nu op donderdagen vooral te focussen op het kappers deel.”

Nu het einde van de opleiding in zicht komt, kijkt Danischa vooral met trots terug op waar ze staat. “Het verbaast me wat ik allemaal al heb geleerd bij nagelstyling. Ik had niet verwacht dat het zo snel zo goed zou gaan. Dat geldt ook voor het onderdeel kapper. Het helpt ook als je het echt leuk vindt om te doen. Dan leer je veel sneller.”

Het leukste is de combinatie

Danisha heeft dankzij de combinatieopleiding Nail- & Hairtechnican een goed beeld van waar haar voorkeur naar uitgaat. Al vindt ze vooral de combinatie leuk. “Als ik echt een voorkeur moet uitspreken dan neig ik nu meer naar kapper. Maar dat komt vooral omdat ik niet heel de dag alleen maar nagels wil doen. Ik heb dat met alles dat ik niet continu één ding kan doen. Juist de afwisseling vind ik leuk. Daarom wil ik alles wat ik heb geleerd combineren en uiteindelijk mijn eigen schoonheidssalon starten.”

Kun je niet wachten om in de beauty wereld aan de slag te gaan? Maar weet je nog niet zeker wat bij je past? Kom dan zeker sfeerproeven bij de combinatieopleiding Nail- & Hairtechnican. Meld je dan aan voor een meeloopdag, rondleiding of bezoek ons tijdens de open dag.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Maak kennis2 default cta-footer