Opticien (bol)
Oog voor je klanten
Je ogen zijn ontzettend belangrijk. Een goede oogmeting, de juiste bril of lenzen… het maakt heel veel verschil. Mensen willen goed zien én er goed uitzien. En jij zorgt daarvoor!
Als opticien heb je veel kennis nodig over ogen, zien en gezondheid. Bril of lenzen? Jij geeft advies. Welke bril past bij welk gezicht? Harde of zachte lenzen, dag- of nachtlenzen? Jij kent alle voor- en nadelen. Je helpt je klanten graag. Ook glazen slijpen, reparaties en afpassen doe je met plezier.
Daarnaast stuur je medewerkers aan en heb je controle over de winkel, de werkplaats en de oogmeetruimte. Je zorgt dat in de winkel genoeg keuze en voorraad is. Je volgt de laatste mode en regelt de reclame voor je winkel. En je denkt na over een goed beleid. Kortom: jij houdt de hele winkel draaiend. Hoe? Dat leer je op school!
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het vak? Op de pagina werkenindeoptiek.nl vind je er alles over!
Vragen
In het eerste leerjaar volg je 4 dagen per week lessen op school en loop je 1 dag stage. In het tweede en derde leerjaar volg je 3 dagen lessen op school en loop je 2 dagen stage.
Ons onderwijsprogramma is op jou afgesteld, zodat je je eigen leersnelheid bepaalt.
Vanaf januari 2025 krijg je les in onze nieuwe, moderne lesomgeving op Sterrenlaan 10 in Eindhoven.
In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding.
Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.
Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:
- diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
- diploma mbo niveau 3.
Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.
Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.
Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:
WhatsApp
Optiek: docent Sandra van Balkom
Optiek: docent Ilse Pennings
E-mail
Optiek: docent Sandra van Balkom
Optiek: docent Ilse Pennings
Instagram
DM naar @summabeautyandlifestyle
Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.
Blijf op de hoogte
NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING
Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.
Maak kennis
Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!
Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzetest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.