Summa International Fashion (bol) - Engelstalige opleiding
Word een Fashion Pro!
Summa International Fashion is een brede, volledig Engelstalige opleiding. Een combinatie van de studierichtingen Fashion Designer en Fashion Product Coordinator. In één van deze twee richtingen studeer je af, maar wel met een brede basis.
Als designer maak je ontwerpen voor een collectie. Als productcoördinator zorg je ervoor dat deze er ook echt komt. Op school ontwikkel je creatieve, technische, commerciële en organisatorische vaardigheden. Vakken als Trendwatching geven je inzicht in mode. Met Textiel- en productkennis vergroot je je technische vaardigheden. Met de vakken marketing, economie, management en inkoop werk je aan je commerciële en organisatorische talenten. Ook leer je werken met verschillende computerprogramma’s. Tijdens de opleiding staan circulair fashion (in het kader van duurzaamheid) en innovatie centraal.
Vragen
Wij leiden de nieuwe generatie fashion pioniers op! Jij bent de toekomst en gaat de nieuwe modewereld met je collega's vormgeven. Summa Fashion is thuis in eigenzinnig Eindhoven waar design en innovatie hand in hand gaan. Jij krijgt hier de ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen en je eigen stem in fashion te vinden. Je krijgt les in de nieuwe fashion hotspot van de regio: Microstad Eindhoven, vlakbij Centraal Station. Je krijgt (praktijk)les naast ondernemende buren, partnerbedrijven en modeprofessionals.
Een Fashion Product Coordinator werkt binnen de modebranche van de industrie. Dit kan binnen een bedrijfsproces-outsourcing-, groothandel- of retailorganisatie zijn. Je kunt werken in een bedrijf dat producten of een eigen 'label' ontwikkelt en verkoopt en/of producten op maat laat maken om als een 'private label' te verkopen. Bovendien kunnen de resources en onderdelen ook door het bedrijf zelf worden gekocht. In een dergelijk concept wordt alleen productie uitbesteed.
Een Fashion Designer kan werken in een geïntegreerd confectiebedrijf of in een keten voor outsourcing van bedrijfsprocessen, op een afdeling waar collectie-items worden ontwikkeld en gemaakt. Dit kan worden gedaan door een ontwerpstudio of een freelancer.
Mogelijke vervolgopleiding
Na je afstuderen kun je doorstromen naar verschillende (Engelstalige) hbo-opleidingen:
- AMFI - Amsterdam Fashion Institute (Amsterdam)
- Fashion and Textile Technologies - Saxion Hogeschool (Enschede)
- TMO- Fashion Business School (Doorn)
- Artez (Arnhem), HKU (Utrecht), WdKA (Rotterdam), St. Joost (Breda)
- Academy of Fine Arts and Design (Maastricht)
- Fontys Lifestyle Studies (Tilburg)
- VIA - Design, Branding and Marketing, Fabric textile technologies (Denmark)
Dit is een brede opleiding gericht op Fashion Management en Fashion Design.
De opleiding is opgebouwd volgens 'blokken' of projecten. In ieder blok wordt een realistisch probleem opgelost. Hoe je dit doet leer je tijdens de lessen. Hierbij krijg je ook les van gastdocenten uit de fashionwereld en werk je met e-learning.
Je kunt stagelopen bij internationaal georiënteerde bedrijven in Nederland en - verder in het programma - in het buitenland. Elk jaar van studie bestaat meestal uit vijf lesperioden.
In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding.
Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.
Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Overige onderwijsbenodigdheden
Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.
Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.
Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:
- diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
- diploma mbo niveau 3.
Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.
Naast het voldoen aan deze wettelijke eisen, is het belangrijk dat je echt gepassioneerd bent over fashion en dat je een een aantal soft skills bezit, waaronder gemotiveerd en enthousiast zijn, een professionele werkhouding hebben, willen pionieren, mondiaal kunnen denken en digitale vaardigheden hebben.
Niveau Nederlandse taal
Een van de verplichte vakken in deze opleiding is Nederlands. Om je diploma te behalen, moet je slagen voor het examen Nederlands (vereist niveau is 3F, dit is een vereiste door de Nederlandse wet). Als je geen kennis van het Nederlands hebt, kan dit een hele uitdaging zijn. We verwachten een bepaald niveau in het Nederlands, zodat je jouw stappen in het Nederlandse inburgeringsproces kunt laten zien. Een Nederlands niveau van ten minste 1F, in ontwikkeling tot 2F vergroot jouw kans op het succesvol afronden van de opleiding. Twijfel je hieraan, dan raden we je aan om met onze docent Nederlands te praten voordat je je aanmeldt als student.
Dit is een opleiding met een beperkt aantal plaatsen. Het is belangrijk dat je je tijdig aanmeldt. Hierdoor heb je meer kans op een plaats bij de opleiding, mits je aan de toelatingseisen voldoet. Het is verstandig om je ook aan te melden voor een andere opleiding die bij je past.
Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:
E-mail
docent Sonja de Man
Instagram
DM naar @summafashioneindhoven
Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten
vind je in onze agenda.
Blijf op de hoogte
NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING
Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.
Maak kennis
Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!
Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzetest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.