Leidinggevende travel & hospitality (bol)

Jij hebt de wereld binnen handbereik

communicatief - sociaal
klantvriendelijk
leidinggeven
representatief
vreemde talen spreken

Aan de slag bij een reisagent, touroperator, als standplaatshost, reisbegeleider of persoonlijk reisadviseur. In Nederland, Europa of elders op de wereld.

Play
Play

Gastvriendelijk, vol avontuur en reislust geef jij de gast de service met een glimlach! Je bent enthousiast, klantgericht, organisatorisch sterk en staat voor de gasten klaar bij de organisatie van hun vakantie of tijdens de vakantie zelf. Jij stelt mooie reizen samen en weet hoe je deze verkoopt. Je gaat aan de slag met travel, sales, front- en backoffice. Je ontwikkelt skills die je later breed inzetbaar maken.

Vanaf dag 1 word je ondergedompeld in de reiswereld, de wereld van toerisme. Je krijgt allerlei lessen op school, maar je werkt ook met diverse opdrachten uit de beroepspraktijk, waarbij je zelfstandig of in een groep werkt.

In maart start de opleiding met "Summa Holidays & business trips”, een reisbureau als leer-/werkplek op school waar de studenten zélf werkzaam zullen zijn. Daar ga je reizen samenstellen, vliegtickets zoeken via een officieel boekingsprogramma, offertes uitbrengen en leidinggeven aan de 1e- en 2e-jaars studenten.  

Jouw opleiding bij Summa

  • Professionele ontwikkeling in een dynamische leeromgeving.
  • Persoonlijke ontwikkeling in een veilige omgeving met een coach die daarbij helpt.

Kies uit

  • Zelfstandig medewerker travel & hospitality niveau 3
  • Leidinggevende travel & hospitality niveau 4

Na 2 jaar kun je met een diploma Zelfstandig medewerker travel & hospitality niveau 3 uitstromen. Je kunt ook doorstromen naar de opleiding Leidinggevende travel & hospitality niveau 4, waar in één jaar vakken als leidinggeven en managementvaardigheden terugkomen. Of je kunt instromen in leerjaar 2 van de opleiding Leisure & hospitality of Luchtvaartdienstverlening niveau 4. Deze laatste is een opleiding tot (grond)steward(ess), die de mogelijkheid biedt om op een luchthaven of bij een luchtvaartmaatschappij te werken.

Vragen

Met je diploma in travel & hospitality op niveau 3 of 4 kun je werken bij een reisagent, touroperator, als standplaatshost, reisbegeleider of persoonlijk reisadviseur in Nederland, Europa of elders op de wereld.  

Als zelfstandig medewerker ga je aan de slag met travel, sales, front- en backoffice. Als leidinggevende kun je leiding gaan geven aan een team van enthousiaste collega’s. Je draagt dan zorg voor het team en zorgt dat alles voor iedereen op rolletjes verloopt.

Vanaf dag 1 word je ondergedompeld in de reiswereld. Je krijgt allerlei lessen op school, maar je werkt ook met diverse opdrachten uit de beroepspraktijk, waarbij je zelfstandig of in een groep aan de slag gaat.

Ook ga jij elke week met je klas op ‘branchemiddag’. Je brengt dan in schooluniform een bezoek aan een bedrijf uit de beroepspraktijk, bijvoorbeeld een hotel of touroperator, of je gaat op excursie. Daarnaast geven ervaren branchegenoten gastcolleges op school.

Naast Nederlands en Engels maak je een keuze voor Duits of Spaans.

Tijdens je stage ga je voor een langere aaneengesloten periode in de praktijk aan de slag. Je kunt er ook voor kiezen om in het buitenland op stage te lopen. Naast een stage in het buitenland bieden we je ook de mogelijkheid om tijdens een studiereis in binnen- of buitenland aan de slag te gaan met diverse praktijkopdrachten. In leerjaar 3 ga je aan de slag als leidinggevende bij ons eigen reisbureau “Summa Holidays & business trips"en krijg je de kans om dit in de echte praktijk te leren.

Wie bieden je persoonlijke ontwikkeling in een veilige omgeving met een coach die daarbij helpt. Zo ben jij in staat zelf de regie te nemen over jouw opleiding en jouw toekomst.

Weet je nog niet of dit de juiste keuze is?
Je kunt ook kiezen voor de opleiding Hospitality. Je volgt dan eerst een basisjaar waarin je kennismaakt met de verschillende richtingen in hospitality, waaronder deze opleiding.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2025-2026 bedraagt 1.458 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Je kunt kiezen uit verschillende keuzedelen. Hiermee kun je jouw opleiding de vorm en inhoud geven die jij wilt. Bijvoorbeeld beroepsspecifieke keuzedelen als standplaats host(ess), luchthavenoperatie en organisatie, duurzaamheid of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over Keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Als je de havo hebt afgerond of een overgangsbewijs van 4 naar 5 havo hebt, dan kun je een speciaal traject volgen. We gaan altijd met je in gesprek om te bepalen wat jouw route wordt (denk aan lessen, examens en BPV) en in welk leerjaar je kunt instromen.
 

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Leisure & hospitality: docent Roos Hameleers
Travel & hospitality: docent Jessie Vos

E-mail
Leisure & hospitality: docent Roos Hameleers
Travel & hospitality: docent Jessie Vos

Instagram
DM naar @summavrijetijd

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Volg ons op

INSTAGRAM

 

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzetest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Maak kennis2 default cta-footer