Allround medewerker facilitaire dienstverlening (bol)
Ben jij de Mogelijkmaker van de organisatie?
Als allround medewerker facilitaire dienstverlening ben jij mede verantwoordelijk voor het goed functioneren van de praktische zaken binnen een organisatie. Schone ruimtes, de verwarming die draait, goedgekeurde brandblussers, pennen en printpapier op voorraad, een duurzame afvalscheiding en een lekkere en gezonde lunch in een prettige kantine… en zo kunnen we nog vele voorbeelden noemen.
Veel afwisseling
In de facilitaire wereld is geen dag hetzelfde. Je kunt verschillende diensten krijgen. Een keer meehelpen met de schoonmaak, de catering aansturen, een oefening houden samen met de brandweer of gasten welkom heten op een open dag. Jij zorgt ervoor dat mensen en spullen op het juiste moment, op de juiste plek zijn.
Voorbereiden en aanpakken
Soms is het druk, maar jij weet dat een goede voorbereiding het halve werk is. Je bent gastvrij, praktisch en houdt van aanpakken. Je kunt goed met mensen omgaan. Door goed te organiseren en samen te werken zorg jij ervoor dat andere mensen hun werk goed en prettig kunnen doen.
Vragen
Je volgt lessen op school en loopt in het eerste jaar 10 weken stage. In het tweede jaar loop je 15 weken stage.
Weet je nog niet of dit de juiste keuze is?
Je kunt ook kiezen voor de opleiding Hospitality. Je volgt dan eerst een basisjaar waarin je kennismaakt met de verschillende richtingen in hospitality, waaronder deze opleiding.
In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding.
Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Overige onderwijsbenodigdheden
Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.
Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.
Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig:
- diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
- diploma lbo, vbo of mavo of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo opleiding niveau 2 of;
- ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.
Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek waarbij je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.
Heb je interesse in een leer-werktraject? Vraag ernaar bij de school. Je krijgt eventueel hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek.
Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
Leerbedrijven vragen steeds vaker om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding, is het daarom belangrijk dat je een VOG hebt.
Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:
WhatsApp
docent Anton van de Water
E-mail
docent Anton van de Water
Instagram
DM naar @summa.facilitair
Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.
Maak kennis
Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!
Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzetest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.