Office & management support specialist (Management assistant) (bol)
Als managementondersteuner ben je de motor van de organisatie
Ben je initiatiefrijk, hou je van organiseren en werk je graag met en voor mensen? Dan is het beroep office & management support specialist precies jouw ding. Geen moment is hetzelfde, je bent de motor van veel activiteiten op kantoor. Een drukke baan waarbij je vaak werkt met mensen die een topfunctie bekleden. Jij moet het hoofd koel houden en altijd secuur en overzichtelijk blijven werken.
Op school leer je de diverse werkzaamheden van een directiesecretaresse/management assistent, zoals postbehandeling, archiveren, agendabeheer, notuleren, het plannen en organiseren van zakenreizen en (inter)nationale bijeenkomsten. Dit gebeurt voor een groot deel tijdens projectlessen.
Je werkt veel met mensen, maar organiseren en plannen zonder computer is natuurlijk niet te doen. Je leert onder andere werken met Word, Excel, Access en Outlook. Ook het coachen van anderen komt uitgebreid aan de orde. Je leert prioriteiten te stellen en je organisatietalent verder te ontwikkelen. Alles om van jou een uitstekend managementondersteuner te maken.
Studivents
Tijdens de opleiding voer je werkzaamheden uit binnen het project Studivents. Binnen Studivents vervul je diverse taken, onder andere in de rol van gastvrouw/gastheer, bij zowel interne als externe bijeenkomsten
(denk aan een open dag). Ook werk je op school met echte opdrachten en krijg je al praktijkervaring voordat je op stage gaat. Bekijk hier een video over Studivents.
De opleiding heette voorheen Management assistant. Bekijk hier de tesimonial van Denzel.
Vragen
Je volgt 5 dagen per week lessen op school. In het eerste leerjaar ben je alleen op school. In het tweede leerjaar ga je 20 weken op stage. Ook in het derde leerjaar ben je 20 weken op stage, je eindstage.
In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding.
Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je nodig:
- diploma vmbo theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg, liefst met profiel Economie of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo of;
- diploma niveau 3 of;
- diploma havo/vwo of gericht mbo-diploma niveau 3. De opleiding duurt dan gemiddeld 2 jaar.
Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten en/of studenten:
WhatsApp
Contactpersoon: Judith Smits
E-mail
Contactpersoon: Judith Smits
Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.
Maak kennis
Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!
Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzetest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.