Monteur elektrotechnische installaties (bol)
Het aanleggen van elektrotechnische installaties: jij hebt er aanleg voor!
Je legt de kabels en leidingen van een installatie, maar plaatst ook componenten als schakelaars, verlichting of brandmelders. Het is dus afwisselend werk in steeds weer nieuwe omgevingen!
Op school en tijdens stages leer je wat nodig is om een vakman of vakvrouw te worden. Daarbij hoort ook dat je veilig werkt en dat je leert om te plannen. Ook besteden we veel aandacht aan werken in een team en omgaan met de verwachtingen die klanten, collega’s en je werkgever van je hebben.
Je krijgt les in de moderne omgeving van Brainport Industries Campus.
Vragen
Je volgt theorie- en praktijklessen op school. Daarnaast loop je stage bij een leerbedrijf.
Het eerste halfjaar krijg je vooral praktijklessen in zowel elektronica als energietechniek op school.
Het tweede en derde halfjaar loop je 2 dagen per week stage.
Het laatste halfjaar loop je 3 dagen per week stage.
In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding.
Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Grote kans op werk
Wil je na je studie graag direct aan de slag? Dan is deze opleiding een goede keuze! Uit cijfers van een onafhankelijke organisatie als S-BB, UWV of CentERdata blijkt dat je met deze opleiding een grote kans op werk hebt in de regio Zuidoost-Brabant. Het gaat hierbij om een inschatting van de kans op werk op het niveau en binnen het vakgebied van de opleiding, als je de opleiding afrondt binnen de normale studieduur.
Om te worden toegelaten tot een niveau 2 basisberoepsopleiding heb je nodig:
- diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
- diploma lbo, vbo of mavo of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo entreeopleiding (niveau 1) of;
- ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.
Het is belangrijk dat je vakken uit de sector Techniek in je pakket hebt gehad.
Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.
Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten en/of studenten:
WhatsApp
Elektrotechniek: docent Marcel Kalkers
E-mail
Elektrotechniek: docent Marcel Kalkers
Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.
Blijf op de hoogte
NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING
Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.
Maak kennis
Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!
Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzetest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.