Medisch pedicure (bol)

Voetverzorger met specialistische kennis

communicatief - sociaal
klantvriendelijk
ondernemend
zelfstandig
Als medisch pedicure ben jij specialist in voeten. Je verzorgt ze, behandelt huid- en nagelaandoeningen en risicovoeten van mensen met bijvoorbeeld diabetes of reuma. Je neemt kleine klachten weg en voorkomt grotere. Ook adviseer je over voetverzorging. Als zelfstandige werk je nauw samen met bijvoorbeeld podotherapeuten en huisartsen.
Play
Play
Play

Omgaan met mensen in je eigen praktijk

Het omgaan met mensen is een belangrijk onderdeel van je vak. Je leert om klantvriendelijk te zijn en om je klant aandacht te geven. En omdat je na je opleiding je eigen praktijk kunt starten, doe je ook ondernemersvaardigheden op.

Unieke opleiding in Nederland

De opleiding tot medisch pedicure kun je alleen bij Summa College als reguliere opleiding volgen. Dat maakt de opleiding uniek! En met de groeiende vraag naar dit beroep ben je verzekerd van een goede werkgelegenheid. Daarnaast is de opleiding tot medisch pedicure een goede basis voor een hbo vervolgopleiding op medisch gebied.

De opleiding duurt formeel 3 jaar. Wij bieden alleen dit éénjarige traject aan voor studenten met het mbo-diploma pedicure op niveau 3.

 

Vragen

Als medisch pedicure ga je aan de slag in bijvoorbeeld een pedicuresalon of gezondheidscentrum. Maar je kunt ook een eigen praktijk starten. Wil je doorstuderen dan heb je met deze opleiding een goede basis voor bijvoorbeeld de hbo-opleidingen podotherapie, fysiotherapie of de lerarenopleiding Gezondheidszorg en welzijn.

Je werkt gepersonaliseerd aan de theorie. In de praktijk leer je hoe je met cliënten omgaat en de voetbehandelingen uitvoert. Je werkt in een professionele pedicureruimte met cliënten uit de praktijk.

Je leert onder andere hoe je potentiële risicovoeten onderzoekt en behandelt en hoe je specialistische technieken toepast.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2025-2026 bedraagt 1.458 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot opleiding heb je nodig:

  • diploma mbo Pedicure niveau 3.

Formeel duurt de opleiding tot medisch pedicure 3 jaar. Als je voldoet aan de toelatingseisen heb je al veel kennis van het vak. Je kunt daarom de opleiding in 1 jaar afronden.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Een Hepatitis-B inenting wordt vanuit school geregeld en vergoed. Zonder deze vaccinatie kun je niet op stage of werken bij je leerbedrijf.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:

WhatsApp
Pedicure: docent Sandra van Balkom
Voetzorg: docent Femke Daniëls

E-mail
Pedicure: docent Sandra van Balkom
Voetzorg: docent Femke Daniëls
Voetzorg: student Elena Janssen

Instagram
DM naar @summabeautyandlifestyle

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzetest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Maak kennis2 default cta-footer