Logistiek supervisor (bbl)

Voor de controlfreak met organisatietalent

aanpakken
leidinggeven
plannen - organiseren
samenwerken

Met jouw warehouse-ervaring weet je al jaren de goederenstromen in goede banen te leiden. Daarom ben je klaar voor de volgende stap: aan de slag als logistiek supervisor. Je houdt toezicht en organiseert zo’n beetje alles wat er in een warehouse gebeurt.

Play
Play
Play
Het vak is constant in beweging, maar jij houdt de touwtjes in handen. Je weet waar je over
praat, want je beheert voorraden, maakt planningen en houdt de administratie up-to-date.

Organisatorisch ben je sterk en je ziet erop toe dat alles vlot verloopt. Afspraak is afspraak in de logistieke dienstverlening. Je bent de rechterhand van de manager, houdt je bezig met het personeelsbeleid en zorgt voor een veilige werksituatie. Of het nu gaat om de inrichting, de goederenontvangst of het klantcontact: jij hebt het voor het zeggen. Je verwerkt de gegevens waar het om draait in een overzichtelijke administratie. 

Vragen

Na deze opleiding kun je gaan werken bij bijvoorbeeld een distributiebedrijf, transportbedrijf, productiebedrijf of overslagbedrijf. Je kunt ook doorleren op het hbo. Bijvoorbeeld met de opleiding Logistics management of Logistics engineering.

Je volgt 1 dag per week theorielessen op school. De lessen vinden plaats in de middag en avond. Daarnaast werk je maximaal 4 dagen per week bij een leerbedrijf.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2025-2026 bedraagt 735 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. We bieden je daarnaast een aantal keuzedelen aan waardoor je extra kunt leren over onderwerpen die te maken hebben met jouw vak. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. In dit overzicht vind je alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Zit je in 4 of 5 havo, heb je een havo of vwo-diploma of kom je van het hbo? Dan kun je mogelijk instromen in het 2e of 3e leerjaar. Tijdens een persoonlijk gesprek bekijken we of je hiervoor in aanmerking komt en bepalen we de duur van je opleiding.

Je leert:

  • logistieke processen 
  • logistiek beleid
  • personeelsbeleid
  • onderhouden van zakelijke relaties
  • ondernemend gedrag
  • inspelen op innovaties
  • digitale vaardigheden
Daarnaast volg je ook lessen Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docent:

Whatsapp
Docent: Ronald Waldus

E-mail
Docent: Ronald Waldus

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Zorgen voor de juiste flow en altijd op zoek naar verbetering
Ymre de Vet
Oud-student Logistiek supervisor

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzetest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Maak kennis2 default cta-footer