Leidinggevende bediening (bol)
De zaak aansturen met gemotiveerd personeel
Je werkt als leidinggevende gastheer of gastvrouw mee aan het opleiden van medewerkers en informeert hen over beroepsgerichte zaken. Je geeft leiding aan een team en werkt zowel voor als achter de schermen. Met jou aan het roer verlopen de dagelijkse werkzaamheden soepel en zijn je gasten tevreden.
Je leert praktijkgericht over bijvoorbeeld financieel management, commercieel handelen en rapporteren. Tijdens de lessen werk je mee aan het afdelingsplan en de personeelsplanning, begrotingen en budgetten en bijvoorbeeld het begeleiden, beoordelen en werven van medewerkers.
Samen met de leidinggevende keuken run je de zaak en doe je er alles aan om het horecabedrijf succesvol en winstgevend te laten zijn. Gemotiveerde medewerkers zijn hiervoor een voorwaarde. Net als je collega's werk je op onregelmatige tijden, maar je geniet ook van dezelfde goede werksfeer. Een verantwoordelijk vak binnen de horeca.
Vragen
Als leidinggevende bediening kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een restaurant, vergader-/congrescentrum, hotel of bij instellingen zoals een ziekenhuis of verzorgingstehuis. Met je diploma kun je ook doorstromen naar het hbo, bijvoorbeeld de Hogere Hotelschool of de Lerarenopleiding Hogere Hotelschool.
Iedereen kijkt ernaar uit om op een bijzondere plek te eten en te verblijven. Deze opleiding biedt daarom een groot perspectief op werk.
Weet je nog niet of dit de juiste keuze is?
Je kunt ook kiezen voor de opleiding Hospitality. Je volgt dan eerst een basisjaar waarin je kennismaakt met de verschillende richtingen in hospitality, waaronder deze opleiding.
In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding.
Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Overige onderwijsbenodigdheden
Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.
Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.
Grote kans op werk
Wil je na je studie graag direct aan de slag? Dan is deze opleiding een goede keuze! Uit cijfers van een onafhankelijke organisatie als S-BB, UWV of CentERdata blijkt dat je met deze opleiding een grote kans op werk hebt in de regio Zuidoost-Brabant. Het gaat hierbij om een inschatting van de kans op werk op het niveau en binnen het vakgebied van de opleiding, als je de opleiding afrondt binnen de normale studieduur.
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je nodig:
- diploma zelfstandig werkend gastheer/-vrouw op mbo-niveau 3.
Als je voldoet aan deze vooropleidingseisen, heb je al veel kennis van het vak. Je krijgt daarom vrijstelling voor het eerste en tweede leerjaar. Je start in het derde leerjaar van de opleiding en kunt deze in één jaar afronden.
- Heb je een diploma Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw niveau 3? Dan is er de mogelijkheid om in 1 jaar leidinggevende te worden.
Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.
Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:
WhatsApp
Docent Horeca Wouter Kruizinga
Student Willem Phillipsen
Student keuken Mara Stroop
Student keuken Ilayda
Student bediening Kim Bijnen
E-mail
Docent Horeca Wouter Kruizinga
Student bediening Kim Bijnen
Instagram
Student, DM naar Willem Phillipsen
Student keuken, DM naar @xmarastroop
Student keuken, DM naar @ilaydaa.ma
Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.
Blijf op de hoogte
NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING
Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.
Maak kennis
Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!
Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzetest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.