Fashion Tailor (bol)

Je leeft mode. Je slaapt mode. Je bent mode!

communicatief - sociaal
creatief
leidinggeven
verantwoordelijk
zorgvuldig
Mode is je passie, je lust en je leven. Je weet precies wat in de mode is en volgt de trends op de voet. Daar speel je op in. Als specialist houd je je bezig met alle onderdelen van kleding maken.
Play
Play

Je ontwikkelt kleding, tekent de technische tekening en een patroon en maakt een perfect afgewerkt en passend kledingstuk. Ook geef je leiding aan collega’s en zorg je ervoor dat ze goed en veilig kunnen werken. Je bent verantwoordelijk voor het personeelsbeleid, de administratie en nieuwe werktechnieken.

Op school leer je veel over kleding, mode, stoffen, technieken en het productieproces. Ook aan leidinggeven besteden we aandacht. En aan hoe je met mensen omgaat. Want je bent het gezicht van jouw bedrijf of afdeling en het aanspreekpunt voor klanten en medewerkers.

Vragen

Wij leiden de nieuwe generatie fashion pioniers op! Jij bent de toekomst en gaat de nieuwe modewereld met je collega's vormgeven. Summa Fashion is thuis in eigenzinnig Eindhoven waar design en innovatie hand in hand gaan. Jij krijgt hier de ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen en je eigen stem in fashion te vinden. Je krijgt les in de nieuwe fashion hotspot van de regio: Microstad Eindhoven, vlakbij Centraal Station. Je krijgt (praktijk)les naast ondernemende buren, partnerbedrijven en modeprofessionals.

Als Fashion Tailor werk je in een bedrijf dat kleding maakt, repareert of verandert. Bijvoorbeeld in een confectiebedrijf, maatkledingatelier of theateratelier. Je kunt ook aan de slag als beginnend modeontwerper of zelfstandig kledingmaker. Of je specialiseert je verder aan een hbo-opleiding als Amsterdam Fashion Institute, de textielmanagement opleiding (TMO), Hogeschool voor (beeldende) kunsten, afdeling vormgeving of de meesteropleiding Coupeur.

Je gaat 5 dagen per week naar school. Hier volg je theoretische lessen en praktijklessen. In het tweede en vierde leerjaar loop je telkens een half schooljaar stage bij een erkend leerbedrijf.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2025-2026 bedraagt 1.458 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

 

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Dit is een opleiding met een beperkt aantal plaatsen. Het is belangrijk dat je je tijdig aanmeldt. Hierdoor heb je meer kans op een plaats bij de opleiding, mits je aan de toelatingseisen voldoet. Het is verstandig om je ook aan te melden voor een andere opleiding die bij je past.

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:

E-mail
docent Sonja de Man

Instagram
DM naar @summafashioneindhoven

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Uiteindelijk ligt er iets dat je echt kunt dragen. Daar krijg ik energie van.
Roos Deckers
Oud-student specialist mode/maatkleding

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Het mbo voelde veiliger
Victoria Bouduèn Broekhuis
Summa Fashion student
Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzetest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Maak kennis2 default cta-footer