Allround technicus voertuigen (Eerste autotechnicus) (bol)

Met complex sleutelwerk heb je eer van je werk

leidinggeven
oplossingsgericht
samenwerken
technisch inzicht
zelfstandig

Welkom in het clubhuis van de Automotive! Een plek waarbij je samen onderzoekt, knutselt, ontwikkelt en sleutelt aan voertuigen. Tijdens de opleiding Allround technicus voertuigen leer je diagnoses te stellen met behulp van moderne testapparatuur. Onderhoud en reparaties voer je zelfstandig uit. Je leert sleutelen met gereedschap, maar ook werken met verfijnde elektronica en boordcomputers.

Loop virtueel door ons nieuwe schoolgebouw op de Automotive Campus en leer alles over onze opleidingen en de sfeer.  Klik hier.

Play
Play
Play

Terwijl je studeert en meer ervaring krijgt, leer je waarschijnlijk iets nieuws over jezelf: hoe complexer het sleutelwerk, hoe meer voldoening je uit je werk haalt. Ontdek het bij Summa Automotive. 

Met jouw passie voor auto's wil jij alle technische geheimen ontdekken. Je houdt van gas geven, ook op de werkvloer. Als automonteur is het hard werken. Je moet snel maar ook zorgvuldig werken en zorgen dat alle voertuigen waaraan je werkt weer veilig op weg kunnen.

Als eerste autotechnicus ben jij het eerste aanspreekpunt in de werkplaats. Je stuurt je collega's aan en weet klanten precies uit te leggen wat jullie aan het voertuig gedaan hebben. Een mooi vak man.


Vragen

Als Allround technicus voertuigen kun je bijvoorbeeld aan de slag in een werkplaats waar alles draait om mobiliteit. Denk aan garagebedrijven, importeurs en leasebedrijven. . Met je diploma kun je ook doorstromen naar een niveau 4-opleiding in de autotechniek, bijvoorbeeld in bbl-vrom (werken en leren).

Challenge based learning

Je leert door samen met de leden van je stamgroep uitdagende projecten en ‘challenges’ aan te gaan, zoals Wheeler Dealer, de Waterstof Challenge, wedstrijden met drones, Chip Tuning en het elektrisch maken van voertuigen. Je werkt volgens een gezamenlijk opgestelde planning in de praktijkhal, in één van de drie experience labs en soms in het theorielokaal. Het voelt niet als school, maar je leert er wel ontzettend veel van. Zo bieden we lesdagen van betekenis en geef je vorm aan je eigen leertraject.

Je wordt tijdens je carrière bij Summa begeleid door één studiecoach die je kent, die je lesgeeft en je begeleidt op je werk of stage.

Je gaat vier dagen per week naar school, de vijfde dag doe je wat je zelf wilt. De praktijkhal is in ieder geval voor je open. De lesdagen zijn altijd van 09.00 tot 16.00 uur. Al in het eerste jaar loop je stage. We zoeken samen met jou naar een geschikte plek in de dynamische wereld van mobiliteit.

We bieden maatwerk: zo zijn er altijd mogelijkheden voor studenten die willen versnellen of juist vertragen. In de eerste fase van je opleiding werk je intensief samen met de studenten in je stamgroep en is er geen onderscheid tussen Allround technicus voertuigen en Technisch specialist voertuigen. Gedurende deze jaren ontdek je wat je kunt en wilt. Vervolgens kun je binnen 1 jaar je diploma Allround technicus voertuigen halen (niveau 3) of binnen 2 jaar je diploma Technisch specialist voertuigen (niveau 4). 


In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Summa Automotive magazine 2024_A4_cover

 

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2025-2026 bedraagt 1.458 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.  

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

  • Heb je een diploma mbo Basis technicus voertuigen niveau 2? Dan kun je instromen in het tweede leerjaar van de opleiding.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan een van onze docenten:

WhatsApp
docent Paul Maas

E-mail
docent Paul Maas

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzetest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Maak kennis2 default cta-footer